Navigáció
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 15
Legújabb tag: csakalinuxjo
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

Még nem küldtek üzenetet.
Cikk hierarchia
Pure ArchLinux telepítése egyszerűen
  thottee thottee Dátum -  20-10-2017 17:18 20-10-2017 17:18 2553  megnyitás 2553 megnyitás  1 hozzászólás 1 hozzászólás
printer
Sokan hallottak már az Arch Linuxról, és talán sok jót is. Egyre több Arch alapú disztribúció jelenik meg (ArchLabs, ArchMerge, Antergos, Manjaro), melyek telepítése nem okoz senkinek sem különösebb nehézséget. Viszont az eredeti, original tiszta Arch Linux telepítése a kezdőbb felhasználók számára okozhat problémákat, mivel nem rendelkezik telepítő felülettel, pedig biztos sokan próbálnák ki az eredeti Arch powert. Ennek kiküszöbölésére létrehoztam egy telepítő scriptet, mellyel bárki egyszerűen telepítheti rendszerére az eredeti hamisíthatatlan Arch Linux-ot :)


A telepítés menete:

Az Arch Linux telepítéséhez előbb le kell töltenünk az eredeti Arch Linux lemezképfájlt, melyet a https://www.archlinux.org/download/ címről tudjuk megtenni.
Majd írjuk ki azt CD/DVD-re vagy egy bootolható pendrive-ként, és indítsuk el róla a rendszert, majd a megjelenő képernyőn válasszuk az első menüpontot, nyomjunk rá egy enter-t.
Miután megkaptuk az un. promptot, azt a felületet ahova parancsot gépelhetünk be, adjuk ki a következő 2 parancsot, mindegyik után nyomjunk egy Enter-t:

wget linuxkezdoknek.hu/archinstall
bash ./archinstall

Megj: Az Arch Linux promtja eredetileg angol billentyűzet kiosztással dolgozik, így figyeljünk arra, hogy az Y és Z karakter felcserélten működik, valamint a / jelet a magyar billentyűzeten lévő - karakterrel, vagy a numerikus / -rel tudjuk beírni. A telepítő elindulása után már a magyar billentyűzet kiosztás lesz érvényben.

Ha mindent jól csináltunk elindul a telepítő script, és innentől már csak értelemszerűen követni kell az utasításokat, melyről a későbbiekben egy részletes leírást is készítek.

Addig is minden jót, és kellemes Linuxozást! :)
Hozzászólások
82 #1 thyeby - 2018. December 29. 21:19:00
Hú, de várom azt a beharangozott részletes leírást!
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be vagy regisztrálj.

Még nem értékelték